Surf anoniemer met Tor

Categorieën: Anonimiteit, Browsers
Platformen: Web
30 min.

Soms wil je op het internet echt anoniem kunnen zijn. Daarvoor kun je Tor gebruiken.

Zo werkt Tor

Meestal als je surft, maak je een directe verbinding met een website. Hierdoor wordt duidelijk wie jij bent en wat je communiceert met welke website. Bij Tor zitten hier nog drie computers tussen.

Tor werkt met een slimme combinatie van drievoudige versleuteling en een doorgeefsysteem waarbij jouw verkeer via drie andere computers loopt. Hierdoor kan de website waarmee je praat op geen enkele manier achterhalen waar jouw computer zich bevindt. Daarnaast weten de tussenliggende computers, behalve de laatste, niet met wie of wat je aan het communiceren bent.Tor schematisch uitgelegd

Zo gebruik je Tor

De meest eenvoudige manier van Tor gebruiken is door de Browser Bundle te installeren. De Tor Browser Bundle is een Firefox browser met extra software.

Browser Bundle

Lees je wel eerst goed in

Het is uiterst belangrijk je eerst te verdiepen in de Tor Browser Bundle. Als je de Tor Browser Bundle verkeerd gebruikt kan het averechts werken en loop je meer risico dan met een gewone browser. Maar laat het je er niet van weerhouden de Tor Browser Bundle te gebruiken! Met de juiste kennis kun je je anonimiteit op geen andere manier beter verhogen.