Het is makkelijker om in te breken op een computer als de software niet up to date is. Update je computer, telefoon en tablet regelmatig om misbruik te voorkomen.

Als je niet update, komen er gaten en scheuren in de beveiliging van je computer. Via die ‘gaten’ kunnen kwaadwillenden toegang krijgen tot je computer. Check dus de instellingen van je computer, telefoon of tablet om te zien of er regelmatig gezocht wordt naar updates.

Update je computer

Windows

  • Open Windows Update in het Start menu.
  • Vink Aanbevolen updates aan.
  • Zodra Windows klaar is met het controleren op updates, klik je op de knop Installeer.
  • Start de computer opnieuw op indien dit wordt gevraagd.

Mac OSX

  • Open Systeemvoorkeuren en klik op het icoon voor deApp Store.
  • Vink Zoek automatisch naar updates en onderliggende opties aan.
  • Klik op Zoek nu om de laatste updates op te halen. De App Store toepassing wordt nu geopend. Als er updates beschikbaar zijn, klik dan op Update alles en herstart de computer indien dat gevraagd wordt.
Programma-updates

Check ook de instellingen van je programma’s om te zien of deze automatisch zoeken naar updates. Open het programma, zoals je mediaspeler of je browser, en pas zonodig de instellingen aan. In uitzonderlijke gevallen - bijvoorbeeld als je echt een heel oude versie van het programma hebt - kun je niet updaten, maar zul je een heel nieuwe versie van het programma moeten installeren. Als het programma vraagt ​​om de oudere te vervangen, dan is het prima om dat te doen.

Update je smartphone

iPhone

Op een iPhone vind je updates voor je besturingssysteem onder Instellingen > Algemeen > Software-update. Programma-updates vind je in de App Store.

Android

Op Android telefoons ga je naar Instellingen > Over deze telefoon > Systeem updates > Controleren voor updates. Programma-updates vind je in de Google Play Store.

Windows telefoon

Om je Windows telefoon te updaten ga je naar Apps > Instellingen > Telefoonupdate > Check voor updates. Heb je een Windows Phone 7, 7.5 of 7.8, dan moet je eerst de Zune-software downloaden op je computer. Sluit daarna je smartphone op de computer aan via de usb-kabel en doorloop het stappenplan.

BlackBerry 10 OS

Veeg op je telefoon omlaag vanaf de bovenkant van het scherm. Ga naar Instellingen > Software-updates > Controleren op updates.