FAQ

Waar vind ik...

De Internetvrijheid Toolbox is een project van de Nederlandse digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom.

Voor meer informatie over online vrijheid, privacy en veiligheid, ga naar de website van Bits of Freedom.

Online pesten valt buiten de scope van deze Internetvrijheid Toolbox. Voor informatie over online pesten, bezoek de website Digitaalpesten.nl

De broncode van de Toolbox wordt beheerd met GitLab, op https://code.bof.nl/bitsoffreedom/toolbox. Daar vind je informatie over het bijdragen aan de code en instructies voor het zelf hosten van de Toolbox. Een dump van de database en de static files kun je bij de systeembeheerder opvragen: imre.jonk@bof.nl.

Helaas kunnen we je daar niet bij helpen. Voor rechtshulp verwijzen we je graag door naar Clinic, een gespecialiseerde rechtswinkel op het gebied van Technologie, Media en Communicatie.

Vragen over de inhoud van de Toolbox

Nee, we nemen geen geld aan voor het plaatsen en of sorteren van tools, ook onze adviezen zijn onafhankelijk. Je kunt de organisatie wel financieel steunen, mits er “geen touwtjes aan vast zitten”. Kijk daarvoor op deze pagina: doneren.

De Internetvrijheid Toolbox wordt door een gedreven groep vrijwilligers gerund. We staan op dit moment niet open om gecontacteerd te worden door makers van websites, software, etc.

Heb je iets gezien wat niet klopt? Mail ons op evelyn.austin@bof.nl

We horen het graag als er een applicatie of stuk software is waar je met plezier - of juist niet - gebruik van maakt. Deel je ervaringen door een mailtje te sturen naar evelyn.austin@bof.nl

We zijn altijd op zoek naar nieuwe bijdragen. Stuur een mailtje naar evelyn.austin@bof.nl en vertel ons wat je wilt toevoegen. We nemen spoedig contact met je op.