1 min.

Computervirussen bedreigen jouw data en privacy voortdurend. Installeer antivirus-software om jezelf hiertegen te beschermen.

Windows

Mensen die virussen maken en verspreiden richten hun boosaardige pijlen vooral op Windows-systemen. Heb je een Windows-computer met Windows 7 of Vista? Dan kun je niet zonder antivirus-software. Windows 8 gebruikers kunnen gebruik maken van de reeds ingebouwde en gratis Microsoft Windows Defender.

Mac-, Linux- en smartphonegebruikers

Mac-, Linux- en smartphonegebruikers zullen zelf een afweging moeten maken of antivirus-software de moeite waard is.

De opties

Er bestaat zowel gratis antivirus-software als pakketten waar je voor moet betalen. Gebruik alleen software van een betrouwbare leverancier! Sommige internet providers (zoals XS4All) bieden zelf een antivirus-pakket aan. Als je niet weet waar je moet beginnen met zoeken, kun je bijvoorbeeld aan mensen in je omgeving vragen welke antivirus-software zij gebruiken. Hieronder hebben we er ook een aantal voor je op een rij gezet. Let op: lees je goed in voor je voor een bepaald pakket kiest. Alle pakketten hebben hun voor- en nadelen. Bekijk bijvoorbeeld de recensies van PCmag.

Windows

Mac OSX

Android

Linux


Stap 3 volbracht

Klik in de groene balk, onderaan het scherm, op de pijltjes voor het volgende advies.