Multi-Account Containers is een browser add-on die je in staat stelt websites gescheiden van elkaar te laten werken.

Multi-Account Containers is door Mozilla Firefox gemaakt om de privacy van gebruikers beter te beschermen. Deze techniek heeft Mozilla ook gebruikt om de “Facebook container” add-on te maken.
Iedere website is toe te wijzen aan een “Container”. Zo kunnen je bankzaken gescheiden blijven van Facebook en Twitter die op hun beurt geen toegang hebben tot bijvoorbeeld de “Shopping” container. Je kunt net zoveel bakjes (containers) maken als je wilt. Samen met de Switch Container en Temporary Containers add-ons ga je met veel meer privacy het web op.

Hoe het werkt

Multi-Account Containers zorgen ervoor dat de cookies (en andere content) binnen een container niet voor de websites in andere containers toegankelijk zijn. Cookies zijn de meest gebruikte manier om internet gebruikers online te volgen en te identificeren. Ook “tracking pixels” leveren de website eigenaar veel minder informatie op. Browser fingerprinting wordt door Temporary Containers niet tegengegaan. Lees hier meer over tracking..

Tip: vergeet het vinkje “Altijd openen in” in de instellingen niet.Mozilla heeft een kort filmpje gemaakt om gebruik uit te leggen.
(Youtube, Engels, Nederlandse ondertitels mogelijk)

  • Voordelen

  • Werkt op verschillende platformen
  • Free as in "Free beer!"
  • Privacy-vriendelijk
  • Deze tool is open source